Granngårdens Riksmästerskap


Sundbyholm är stolta över att få arrangera Granngårdens riksmästerskap även under 2020 års Sundbyholm Summer Games! 

Tänk att få chansen att rida på Peter Lundströms banor i ett mästerskap! Genom Granngårdens Riksmästerskap kan du som hoppryttare delta i en rikstäckande tävling i lätta och medelsvåra klasser. På Sundbyholm har två ponny-SM och två SM för häst arrangerats och nu har du en unik möjlighet att tävla på samma banor med fina priser och premier.

30.000 kr till segraren i 1.30-klassen
20.000 kr till segraren  i 1.20-klassen
10.000 kr till segraren i 1.10-klassen

Tävlingsregler Riksmästerskap
Tre ryttare i tre klasserna 1,10-, 1,20- och 1,30-hoppning samt totalt sex ponnyryttare i två klasser kommer att utses till Riksmästare 2019 på Sundbyholm i Eskilstuna, v.31. Ryttarna kan kvala på alla tävlingar från Kiruna i norr till Ystad i söder och någon särskild cupanmälan för kvalen behövs inte. För att få lov att vara med så krävs det att ekipaget har gjort en felfri runda i samma höjd som man ska tävla i under Riksmästerskapet 2019.
 
"Vi är stolta och glada över att Granngårdens Riksmästerskap återigen kommer till Sundbyholm, vi ser fram emot ett spännande meeting med morgondagens stjärnor!"
-Per Redelius, Tävlingsledare
 
”Svenska Ridsportförbudnet vill erbjuda så många ryttare som möjligt inspiration och motivation i sin vardag med häst. Med Granngårdens Riksmästerskap får vi en tävling som sätter allt fokus på bredd, vilket känns helt rätt”
-Camilla Sand, Marknadschef Svenska Ridsportförbundet

”Granngården vill möta behoven hos landets ryttare, alla med hästen som livsstil och passion. Det gäller allt från utrustning för häst och ryttare med stort fokus på kvalitet, komfort och säkerhet, till brett sortiment av foder som bidrar till sunda och välmående hästar”
-Emilia Sahlén, kundklubbschef och hästfantast på Granngården
 

Ni hittar reglerna för Granngårdens Riksmästerskap genom länkarna nedan.

http://www.ridsport.se/ImageVaultFiles/id_66971/cf_559/RMhoppningH_2018.PDF
http://www.ridsport.se/ImageVaultFiles/id_66972/cf_559/RMhoppningP_2018.PDF